Tøff ny Land Rover

LRX er en konseptbil som viser spennende designtakter fra den britiske produsenten.

Publisert
Sist oppdatert

Denne bilen skal vises første gang i Detroit i januar. Land Rover, som feirer sitt 60-årsjubileum i 2008, vil med denne kompakte tredørsmodellen vise hva slags designfilosofi som vil gjelde i årene som kommer. Den skal også gi en del hint om den teknologiutviklingen produsenten ser for seg, basert på bærekraftighet/miljø og fokus på kvalitet og samtidig trofasthet mot merkets kjerneverdier.

 • Store bilder finner du her.
 • I pressemeldingen fra Land Rover sier Phil Popham, produsentens administrerende direktør: "LRX er på alle måter en Land Rover, men den er samtidig en veldig annerledes Land Rover".

  Crosskupé

  Det er visst ikke grenser for hvor mange "nye" biltyper eller -klasser fabrikantene kan komme opp med; her forleden viste vi SAC/SUC-typen som er en kupé-lignende SUV, initiert av SsangYong og oppfulgt og forfinet av BMW.

  LRX er beskrevet som en "cross-coupé"; den har tre dører og en lav og hellende taklinje samtidig som dens nedre del har klare SUV-elementer med et kraftfullt utseende og hjulene plassert ute nær hjørnene. Bilens hovedbeskjed er urban og premium, men den skal også, ifølge den nye designdirektøren Gerry McGovern, være for folk som "ikke har noe i mot å få skitnet til hjulene sine".

  For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer