Tøff pickup fra Jeep

Jeep Gladiator skal vises som konseptbil på Detroit-utstillingen over nyttår.

Publisert
Sist oppdatert

I følge New York Times skal Jeep-sortimentet utvides med en pickup, og det virker naturlig at det er en større pickup. Pickupene står for store deler av det totale bilsalget i USA.

Interessant motor

Det er verdt å merke seg at konseptbilen skal være utstyrt med en moderat dieselmotor istedenfor en enorm bensinmotor. Den mest sannsynlige grunnen er at Jeep ønsker å dreie fokus mot diesel med de fordelene det innebærer i forbruk og styrke, og på det amerikanske markedet vil 2,8-literen med common rail stå for fremdriften. Montert i en Cherokee yter denne motoren 150 hestekrefter og leverer 360 Nm ved 1.800 o/min.

Passer bra

Ved siden av motoren er også størrelsen interessant for Norge. Sannsynligvis vil den kunne registreres som varebil, og selv om den er stor vil det fortsatt bli litt nyttelast igjen før grensen på 3.500 kilo passeres.

Konseptbilen er utstyrt med et tak i tekstil og lasteplan som kan forlenges. Tydelige referanser til tidligere modeller er på plass, fronten er umiskjennelig Jeep – og det blir spennende å se om også det Jeep-tradisjonelle, men i dag uvanlige plasseringen av reservehjulet, får bli med over på en eventuell produksjonsmodell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer