Tøff, tøffere, Punto

Den nye Fiat Punto ble introdusert i Oslo nylig, og vi fikk anledning til å ta en liten sving rundt byen med den. Og jammen er Punto blitt tøff!

Tøff, tøffere, Punto
Publisert

Den nye Punto ble lansert allerede i fjor, i anledning 100-års jubileet til Fiat. Nå er den kommet til Norge, og de første bilene står allerede i utstillingslokalene til forhandlere.

Større i alle retninger

Den nye Punto blir som tidligere tilgjengelig som 3-dørs og 5-dørs kombikupe. Forskjellen mellom den nye og gamle modellen, er at nye Punto har forskjellige karosserier til 3-dørsutgaven og 5-dørsutgaven, hvor altså 3-dørsutgaven er kortere enn 5-dørsutgaven -- mens den gamle modellen hadde målte det samme både med 3 og 5 dører.

Nye Punto er litt større enn den gamle modellen -- den har lagt på seg 4 centimeter i bredden, har vokst 3 centimeter i høyden, og blitt 4 (3-dørs) eller 7,5 (5-dørs) centimeter lengre -- slik at den nye Punto nå måler 166 cm i bredden, 148 cm i høyden, og 380 eller 383,5 cm i lengden.

1,2-liter med 60 eller 80 hester

Under panseret har Punto fått to nye motorer. Egentlig flere, men til Norge kommer den kun med 2 bensinmotorer -- begge 1,2-litere -- men én med 8 ventiler som har 60 hestekrefter og én med 16 ventiler og 80 hester. 60-hesteren blir kun tilgjengelig i 3-dørsversjon, mens 80-hesteren kommer både i 5-dørs og 3-dørsutgaven. Senere kommer også en rallyversjon med en 1,8-liters motor og 215 hestekrefter, men antallet her blir svært begrenset…

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer