Tøffere Arosa

Etter snart tre år i tjeneste står andre generasjon Arosa på trappene - og Seats nye minstemann er blitt atskillig hakk tøffere.

Publisert

Arosa er også blitt atskillige hakk mer lik Volkswagen Polo.

Førermiljø som Polo og Ibiza

Når vi sier at Arosa er blitt mer lik Polo, sikter vi i første rekke til 16079">førermiljøet. Dashbord og midtkonsoll i den nye Arosa er umiskjennelig lik førermiljøet i Polo, med unntak av små detaljer – som at luftedysene i Arosa er runde, mens de i Polo er rektangulære. Seat Ibiza har dessuten også det samme dashbordet. Du kan ta dette i nærmere øyensyn ved å gå til testene vi har skrevet av 8255">Volkswagen Polo TDI og 10025">Seat Ibiza 1.6 Sport.

Familiegrill

Sammenlignet med den gamle Arosa, er den nye generasjonen atskillige hakk tøffere. Den har fått ny grill, som også kjennetegner nyeste Alhambra og Ibiza. Den får nye front- og baklykter, og støtfangere lakkert i bilens farge. Pluss at den får den smarte bagasjeluke-åpningen som andre Seat modeller har: Håndtaket til bagasjeluken åpenbarer seg når du vipper opp Seat-logoen bak på bilen.

Fra to til fire motoralternativer

Hva gjelder motorisering, forblir tilbudet fra produsentens side uendret: Fem motoralternativer, tre bensinmotorer og to dieselalternativer. For Norges del utvides imidlertid motortilbudet, fra to til fire motorer. Når nye Arosa kommer på markedet, vil du altså kunne velge mellom tre bensinmotorer og en dieselmotor. I tillegg til 1,0-literen med 50 hestekrefter og 1,4-literen med 60 hestekrefter, som norske Arosa har vært utstyrt med inntil nå, kommer nye Arosa i tillegg med en 1,4-liter med 100 hestekrefter og en 1,4-liters TDI med 75 hestekrefter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer