Tøffere og mer sporty

Til sommeren kommer de populære Audi A3 og Audi S3 i nye og oppgraderte versjoner.

Audi S3 Sportback akselererer fra null til hundre på 5,8 sekunder. Foto: Foto: Audi
Audi S3 Sportback akselererer fra null til hundre på 5,8 sekunder. Foto: Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Audi lanserte første generasjon Audi A3 for 12 år siden, og siden den gang har hele 1,9 millioner eksemplarer av denne kompaktbilen forlatt samlebåndene. Nå er tiden kommet for en oppgradering. Nye Audi A3 får en enda klarere og tydeligere design som understreker bilens sporty image.

Vingeformede lys

I fronten vil nye Audi A3 kjennetegnes av singleframe-grillen og modifisert spoiler. Nytt er også de LED-baserte, vingeformede kjørelysene som allerede er introdusert på nye Audi A3 Cabriolet. Speilene kommer med integrerte blinklys, nye dørhåndtak og attraktive felger.

Anbefaler girvalg

Interiøret i Audi S3 Sportback.
Interiøret i Audi S3 Sportback. Vis mer

Tøffere og mer sporty

  1. Store bilder
Nye Audi A3 har fått en tydeligere design som understreker bilens sporty image.
Nye Audi A3 har fått en tydeligere design som understreker bilens sporty image. Vis mer


Interiøret er også frisket opp. Blant annet har lufteventiler, brytere og senterkonsoll fått en tøffere og mer elegant utforming, samtidig som instrumentpanelet har blitt utstyrt med svarte skiver og røde nåler. En egen indikator gir føreren en anbefaling om det mest hensiktmessige girvalget.

Valgfri kjørestil

Nye Audi A3 har naturligvis mye å by på også når det gjelder teknikk. Magnetic ride-systemet gir føreren mulighet til å påvirke dempernes egenskaper, og dermed bilens kjøreegenskaper. Man velger "normal" for en behagelig og komfortabel kjøring – eller "sport" om man ønsker seg en sportslig og dynamisk kjøreopplevelse.

Velg mellom åtte motorer

Som før vil Audi A3 være tilgjengelig med åtte ulike motorer, fem bensindrevne og tre dieseldrevne. Motorprogrammet strekker seg fra 1.6-literen på 102 hestekrefter til Audi S3s råsterke 2.0 TFSI-motor på 265 hestekrefter. Med unntak av 1.6-literen og 1.9 TDI, leveres alle motorer med sekstrinns, manuelle girkasser som standard. Men du kan også velge Audis høyteknologiske S tronic girkasse i kombinasjon med flere av dem. Audis firehjulstrekksystem, quattro, kan kombineres med fem av motorene: 1.8 TFSI, 2.0 TFSI, 3.2 (standardutstyr) og de to 2.0 TDI-versjonene.

Sporty toppmodell

Ønsker du maksimal sportslig uttelling av din Audi, kan den nye Audi S3 Sportback være det rette valget. Dette er en ny toppmodell av den raske Audi S3.

I likhet med tredørsversjonen av Audi S3, får nye Audi S3 Sportback turboladet TFSI-motor på 265 hestekrefter og 350Nm. Med denne kraftkilden gir Audi S3 deg en akselerasjon fra stillestående til 100 kilometer i timen på bare 5,8 sekunder, mens snittforbruket ligger på 0,85 liter på mila.

Leveransene av nye Audi A3 og Audi S3 Sportback starter til sommeren.

  • Store bilder finner du her.


  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer