Test: Mazda CX-5

Tøffere og stillere

Bestselgeren ønsker å beholde kjøperne med tøffere look, avansert lakk og lavt støynivå.

HELT NY: Mazda CX-5 er kommet i 2. generasjon og kan regnes som helt ny selv om (den utmerkede) plattformen i utgangspunktet er den samme. Den er bredere, har fått mer dynamiske proporsjoner og en tøffere front. Og ikke minst: Den er bedre å kjøre. Foto: Rune M. Nesheim
HELT NY: Mazda CX-5 er kommet i 2. generasjon og kan regnes som helt ny selv om (den utmerkede) plattformen i utgangspunktet er den samme. Den er bredere, har fått mer dynamiske proporsjoner og en tøffere front. Og ikke minst: Den er bedre å kjøre. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Første generasjon Mazda CX-5 tok Norge med storm da den kom i 2012 og ble momentant Norges mest solgte SUV de to påfølgende årene. Deretter overtok Toyota RAV4 tronen, med Mitsubishi Outlander og VW Tiguan på plassene etter. Vi likte den enda bedre da den kom med kraftigere dieselmotor, og den vant vår duell mot den sterke konkurrenten Honda CR-V.

Det syntes åpenbart Mazda selv også. For første gang på en billansering noensinne, fikk vi nøklene til utgående versjon den første dagen, for at vi skulle få kjenne på forskjellen. Det viser stor selvsikkerhet på det nye produktet. Men hvor ny er den egentlig?

Mange vil kalle nykommeren for et ansiktsløft. Det er for så vidt riktig, for plattformen og store deler av understellet er fortsatt det samme.

Men dette er i så fall være en av de drøyeste ansiktsløftene jeg har vært vitne til. Det er nemlig ingenting som er likt på den gamle og nye.

Strukturen er omtrent den samme, det samme er de ytre målene. A-stolpen er trukket 3,5 centimeter bakover, stålkvaliteten er byttet ut her og der, slik at karosseriet er blitt 15 prosent stivere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer