Tøffeste SUVen i gata - nå offisiell

Publikum får beskue den epokegjørende nye Range Roveren i Paris om en drøy uke.

Foto: Land Rover
Foto: Land Rover Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har de siste to-tre årene vært mye "buzz" rundt denne bilen, som markerer en svært tydelig milepæl for den ærverdige britiske bilprodusenten Land Rover (som i dag har indiske eiere), og spesielt for merket Range Rover, som utgjør produsentens premium-tilbud og er tuftet på den britiske adelens smak og spesifikke transportbehov.

Ny målgruppe

De sistnevnte har tross alt endret seg med årene de også, og ikke minst finnes det en kundegruppe - som Land Rover håper er ganske stor - som har sprunget ut fra det tradisjonelle klientellet til Range Rover og utviklet seg videre. Med den nye SUVen håper de også å tiltrekke seg en helt ny, mer urban og trend-orientert, kundegruppe.

Fra konsept til produksjon

For å teste sine teorier lanserte de konseptbilen LRX i 2008, og publikums reaksjoner overgikk alle forventninger. I juli i år ble produksjonsbilen formelt avduket foran noen selekte tilskuere og nå har vi altså fått et adskillig mer utførlig bilde- og datamateriale.

Uvant

Bilen har en fremtoning som er ganske uvant i segmentet, men - som en observant leser har gjort oss oppmerksom på - kan minne noe om nyeste generasjon Jeep Cherokee, selv om Evoque har dratt den dynamiske linjeføringen enda noen hakk videre - og, inntil videre, kun er å få som tredørsmodell. For øvrig blir det nesten en nedtur å observere Evoque bakfra når man har sett den skrått forfra; fra den vinkelen blir den noe mer "traust" om man kan bruke det uttrykket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer