Politikontroll

Tok 10 000 på to uker

Med ny kamerateknologi skal de som presser seg helt opp i baken på bilen foran avsløres. I løpet av to uker, avslørte kameraene 10 000 bilister.

DETTE ER DYRT: Mange innrømmer at de holder for kort avstand til bilen foran. Blir du målt med en avstand under ett sekund, koster det deg 7450 kroner pluss tre prikker i førerkortet. Under 0,5 sekunder mister du lappen. Foto: Volvo
DETTE ER DYRT: Mange innrømmer at de holder for kort avstand til bilen foran. Blir du målt med en avstand under ett sekund, koster det deg 7450 kroner pluss tre prikker i førerkortet. Under 0,5 sekunder mister du lappen. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilister som kjører med for kort avstand til bilen foran er ikke bare noe som myndighetene i Norge ser alvorlig på. I England viser tall at 130 personer blir drept eller alvorlig skadet på grunn av dette hvert år. Over 25 prosent av bilførerne i landet innrømmer at de ofte holder for tett avstand til bilen foran.

Nå har Highways England, som blant annet jobber med trafikksikkerheten på de største motorveiene i landet, tatt i bruk ny kamerateknologi for å avsløre såkalte «tailgaters» - altså blister som presser seg helt opp i bakluka på bilen foran.

10 000 tatt

Målet er å få ned antall ulykker som følge av kjøring med for kort avstand til bilen foran. Dette gjør de i samarbeid med politiet.

I oktober 2020 startet forsøkene med de nye kamerasystemene. Tallene fra prøveperioden viser at bare i løpet av de to første ukene kameraene var i drift, ble 10 000 bilister avslørt. Reaksjonen de fikk er kanskje litt overraskende.

Bilføreren får et brev i posten. Målet foreløpig er nemlig ikke å bøtelegge bilistene for dette. Det er å fortelle dem hvor farlig denne kjøreatferden er og hvor viktig det er å holde riktig avstand til bilen foran.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer