Ny fotoboks:

Tok 58.568 råkjørere
- i løpet av to uker!

Italienere er kjent for å tråkke hardt på gassen. Da det kom en ny fotoboks på plass – endte det i en horribel rekord.

TATT MED ET KNIPS! En ny, italiensk fotoboks fikk virkelig kjørt seg i løpet av bare to uker. Foto: NTB Scanpix
TATT MED ET KNIPS! En ny, italiensk fotoboks fikk virkelig kjørt seg i løpet av bare to uker. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den lille landsbyen Acquetico nord-vest i Italia har bare 120 innbyggere, men trafikken gjennom byen er massiv. Noe som har irritert landsbyfolket kraftig.

Her passerer nemlig hovedveien SS28 Nord, og selv om fartsgrensa er 50 km/t, har det en tendens til å gå raskere. Visstnok ganske så mye, også.

FARTGRENSE 50 KM/T: Her i den lille byen Acquetico fikk bilistene - og innbyggerne en overraskelse: Foto: Google Street View
FARTGRENSE 50 KM/T: Her i den lille byen Acquetico fikk bilistene - og innbyggerne en overraskelse: Foto: Google Street View Vis mer

Det medførte at byens borgermester, Alessandro Alessandri, satte opp en fotoboks som skulle testes i to uker. Resultatet ble helt hinsides, og borgermesteren kunne ikke tro sine egne øyne da han fikk rapporten.

PASSER PÅ: Italiensk politi har fått sin fulle hyre med å skrive ut fartsbøter. Foto: NTB Scanpix
PASSER PÅ: Italiensk politi har fått sin fulle hyre med å skrive ut fartsbøter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter to uker hadde kameraet i boksen blitt utløst 58.568 ganger! Det betyr et gjennomsnitt på over 4000 om dagen eller 174 lovbrytere i timen.

I mange tilfeller var det svært grove overtredelser. Flere titalls førere ble fotografert da de kjørte dobbelt så fort som tillatt hastighet på 50 km/t, og mange av dem gjorde det på lyse dagen. Den største hastigheten som ble målt, var 135 km/t.

- Det er virkelig galskap. Med tanke på at vi har innbyggere som regelmessig beveger seg rundt i landsbyen og krysser veien, sier borgermester Alessandro Alessandri til det italienske nyhetsbyrået Ansa.

RIVIERA: Acquetico har mye gjennomgangstrafikk. Det har mange bilister fått erfare...
RIVIERA: Acquetico har mye gjennomgangstrafikk. Det har mange bilister fått erfare... Vis mer

Ikke uventet blir fotoboksen nå en permanent installasjon.

- Vi håper at dette kan være effektivt og avskrekkende for bilistene, sier Alessandri – og understreker at han ikke ønsker å tjene penger på bøter, men ser på det som en nødvendighet for å beskytte folks sikkerhet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer