Kulde og startproblemer

Tømmes: - Ekstremt

Salget har økt med 140 prosent.

TOMT: Til mange av de mest vanlige bilene er det tomt for batterier i flere av de store bilvarehusene. Også batteriladere blir revet vekk fra hyllene, bekrefter Biltema. Foto: Rune Korsvoll
TOMT: Til mange av de mest vanlige bilene er det tomt for batterier i flere av de store bilvarehusene. Også batteriladere blir revet vekk fra hyllene, bekrefter Biltema. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thansen på Jessheim er en av de store butikkene på startbatterier til biler på Romerike. Utvalget er stort og prisene vanligvis gunstige, men nå er det lettere sagt enn gjort å finne batteri til bilen.

Her finner du bilbatterier på nett (annonselenke)

Da vi sjekket for startbatteri til vår egen VW Touran, opplevde vi det samme: Tre av varehusene til denne kjeden på Romerike, et området av landet som har hatt det svært kaldt de siste ukene, var utsolgt for batterier som kunne passe. Svaret vi får er at det kan bestilles, men at det vil ta noen dager før det blir levert.

Tomt for flere modeller

Bedre var det ikke hos Biltema i det samme området. «Dessverre tomt» var svaret. At etterspørselen etter startbatterier har vært svært stor den siste tida, bekrefter pressekontakt Laila Solberg hos Biltema til DinSide:

KULDESJOKK: I sprengkulda synker effekten til batteriet dramatisk. Derfor opplever mange startproblemer. For å få tak i et nytt batteri eller en batterilader, må du regne med å vente. Foto: Rune Korsvoll
KULDESJOKK: I sprengkulda synker effekten til batteriet dramatisk. Derfor opplever mange startproblemer. For å få tak i et nytt batteri eller en batterilader, må du regne med å vente. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

- De siste dagene har vært ekstreme. Så langt i år har salget av bilbatterier økt med 140 prosent sammenliknet med de samme dagene i fjor. Dette kommer som følge av en kald desember, som i seg selv hadde stor omsetningsvekst. Etter det har vi hatt sprengkulde med under 20-30 kuldegrader mange steder i landet, forklarer Solberg.

Hun er ikke overrasket over at kunder enkelte steder opplever at det er tomt for batterier som passer deres bil:

Også batteriladere

- Økningen er naturlig nok størst på de batteriene som passer i de bilene det går flest av på veiene. Tilstanden nå er at absolutt alle varianter øker markant. Vi har fortsatt batterier til mange biler på hovedlagrene å etterfylle med. For de populære modellene er det imidlertid et godt tips å handle nå hvis batteri fortsatt er tilgjengelig hos din lokale forhandler, råder Solberg.

Det er imidlertid ikke bare batterier det går mye av om dagen. Biltema har økt salget av batteriladere med rundt 200 prosent sammenliknet med i fjor. Også her kan kundene oppleve tomme hyller i enkelte varehus. Solberg opplyser imidlertid at det finnes ladere på lager i Norge, men at det nå vil være ventetid før varehusene får fylt opp hyllene igjen.