TomTom Go 930 vs Mio Moov 370

DUELLTEST: To hete kandidater før sommeren, men hvem av dem er best?

Publisert
Sist oppdatert

Dagens duellanter ser bra ut, har begge trykkfølsomme LCD-skjermer på 4,3 tommer som fungerer godt i praksis, og har strengt tatt alt du trenger av finesser.

TomTom GO 930 er den helt nye etterfølgeren til best-i-test vinneren GO 920, og den mest synlige forskjellen på de to er at den nå kommer i sort utførelse. På innsiden bør du også merke deg at den har fått langt bedre filskifte-visning enn de tidligere modellene.

Duellens andre deltager er Moov 370, som altså er den nye toppmodellen i Mios nyeste GPS-serie. Det er ikke mer enn noen få uker siden vi testet lillebror 200, og vi slo allerede da fast at Moov-serien representerer et langt skritt i riktig retning for Mio. Etter to uker i bilen med storebroren er det godt å konstatere at vi fortsatt kan stå inne for den påstanden.

Vårt spørsmål var likevel enkelt: Hvilken bør du kjøpe?

Jo folkens, det svaret avhenger av hva du er på jakt etter.

>> Dingz.no: Vårens beste GPS-er

Dette får du

Det er ingen tvil om at TomTom GO 930 er den mest avanserte av de to.

Er du på jakt etter praktiske finesser, som panikk-knapp og MP3-spiller, i tillegg til dockingstasjon til PC og fjernkontroll - ja så er den altså det soleklare valget.

TomTom Go 930 vs Mio Moov 370


(Det meste på GO 930 finner du også på GO 920, så for grundigere forklaring av funksjonene i praksis henviser vi like godt til denne testen).

>> Dingz.no: Se flere bilder av dagens testprodukter

Etter vår oppfatning har likevel Mioen alt det du trenger av en god GPS: Den er enkel i bruk og jobber kjapt når den skal ta deg fra A til B.

I motsetning til lillebror Moov 200 får du her også en velfungerende handsfree-funksjon - noe vi setter stor pris på.

Overfør telefonboken

På begge dagens duellanter gikk det nemlig helt smertefritt å overføre telefonboken fra vår Nokia N82. Dette er både praktisk og trafikksikkert: Du ser hvem som ringer, og du slipper å taste inn telefonnumre du har problemer å huske mens du kjører.

Heller ikke ute i trafikken står Moov 370 noe tilbake for GO 930:

Den er omtrent like kjapp til å lokalisere satelittene, og også beregning og eventuelt omberegning av ruta ligger på samme frekvens. Når det i tillegg er enkelt å legge inn adresser og lagre interessepunkter underveis - ja så er det egentlig lite å klage over.

>> Dingz.no: Her finner du alle GPS-testene

Konklusjon

Er du på jakt etter den beste GPSen akkurat nå er det likevel ingen tvil: Da skal du kjøpe TomTom GO 930.

Den har alt du trenger, er ekstremt enkel å bruke, og gir deg nå også langt bedre fil-skifte-instruksjoner når du kjører på flerfeltsvei.

Bortsett fra selve designet er Mio Moov 370 litt billigere over hele linja: Den har litt dårligere batteri, litt kjipere kart, litt kjipere menyer og ikke så mange finesser.

Likevel klarer den altså å få fram smilet hos oss. GPS- og handsfree-funksjonen fungerer meget godt, tidligere tiders software-problemer er en saga blott, og ikke minst:

Den er 1.500 kroner billigere enn TomToms modell. De pengene kan du ha mye moro med nå som sommerferien står rett rundt hjørnet, så da blir egentlig valget opp til deg.

>> Dingz.no: Her finner du alle GPS-testene


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer