Top Gear saksøkt

Etter først å ha hevdet de ikke ville følge opp, har Tesla nå gått til søksmål mot BBC.

TIL SAK: Det er ikke alle som setter pris på Top Gears noe uformelle "biltesting". Nå går Tesla til sak. Foto: BBC
TIL SAK: Det er ikke alle som setter pris på Top Gears noe uformelle "biltesting". Nå går Tesla til sak. Foto: BBC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var den 14. desember 2008 at det verdensberømte TV-showet Top Gear sendte en episode der den første el-sportsbilen i produksjon, Tesla Roadster, gikk gjennom programmets berømte og relativt lite seriøse testprosedyrer. To eksemplarer av den da fortsatt sjeldne batteridrevne roadsteren var med på settet og episoden begynte med en akselerasjonskonkurranse mellom Teslaen og bilen den er basert på, Lotus Elise. Tesla vant klart.

Men så skar det seg.

Hele Tesla-delen av programmet kan du se i videoen nedenfor.

1.500 på veiene

Vi prøvekjørte Tesla Roadster i 2008 - før det famøse programmet gikk på luften. Les om det her. Per i dag er det blitt solgt over 1.500 eksemplarer av roadsteren, som nå er ute i sin fjerde versjon, hvorav en "sport"- utgave som akselererer enda raskere enn det testede eksemplaret.

Skuffelse

I programmet, som begynte så bra, ser det ut som om Teslaen går tom for strøm midt under testingen og må skyves inn i hangaren av fire menn. Deretter går kritikken på at det tar 16 timer å lade bilen gjennom en 13-ampères stikkontakt. Clarkson hevder også at det viser seg at bilens rekkevidde bare er 90 kilometer i stedet for de lovte 340.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer