Test Kia Niro EV

Topp for folk flest

Ikke alle har råd til å kjøre Audi eller Tesla. Med en startpris på 397 900 kroner, er nye Kia Niro EV en av de mest spennende elbilene for folk flest.

MYE FOR PENGENE: Med en rekkevidde på 46 mil, bra med innvendig plass og en pris som starter under 400 000 kroner, er vår vurdering at nye Kia Niro EV gir deg mye for pengene. Video: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Listen over de mest solgte bilene i Norge domineres av dyre elbiler fra Tesla, Audi og BMW. Men det finnes svært gode alternativer for alle som ønsker å kjøpe noe billigere. Nye Kia Niro EV er et godt eksempel.

Niro er en gammel kjenning i elbilsammenheng. Første generasjon av bilen har vært i norske butikker i flere år. Den har vært med på å dra i gang det norske elbil-eventyret. Nå er andre generasjon på plass. Fra å hete e-Niro, har den byttet navn til Niro EV. Det er kanskje den minste forandringen.

God plass

Bilen er blitt litt større enn forgjengeren. Det betyr mer romfølelse bak rattet og ikke minst bedre plass i baksetet. Her sitter tre voksne fint. På grunn av at setene er plassert ganske høyt, har barna god utsikt herfra til alt som skjer rundt bilen.

I tillegg har bilen et bagasjerom på 475 liter. Til sammenlikning oppgis Tesla Model 3 med 425 liters bagasjerom. I tillegg kan Niro EV trekke henger på 750 kilo.

Niro er i utgangspunktet er SUV, men er nok mer en crossover – en mellomting mellom en SUV og en vanlig personbil. Bakkeklaringen er litt høyere, men Niro EV kommer bare med forhjulstrekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.