Tilbakekalling

Topper versting-liste

I fjor ble hele 144 bilmodeller kalt tilbake på grunn av fare for brann. Mercedes-Benz var det bilmerket som hadde klart flest tilbakekallinger.

SJEKK DIN BIL: Fare for brann, er den vanligste årsaken til at bilen må tilbakekalles for å sjekke og fikse feil. I fjor gjaldt dette 144 bilmodeller. Her kan du sjekke om din bil er utsatt. Foto: Rune Korsvoll
SJEKK DIN BIL: Fare for brann, er den vanligste årsaken til at bilen må tilbakekalles for å sjekke og fikse feil. I fjor gjaldt dette 144 bilmodeller. Her kan du sjekke om din bil er utsatt. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Totalt gikk antall tilbakekallinger ned i fjor, sammenliknet med året før. Det viser en oversikt som car-recalls.eu har laget på bakgrunn av det bilprodusentene har rapportert inn til EUs Rapex-system (Rapid Alert system for dangerous products). Om tilbakegangen skyldes at kvaliteten i produksjonen av bilene er blitt bedre er likevel usikkert. Det er store forskjeller mellom de forskjellige merkene.

Mercedes-Benz på toppen, hadde 39 tilbakekallinger i fjor -ikke alle er relatert til brannfare. I 2021 hadde merket 67 tilbakekallinger, så utviklingen er uansett positiv. Peugeot hadde nest flest tilbakekallinger med 15, mens Volkswagen på tredje plass hadde 14.

Bra for eierne

Audun Hermansen, som er kommunikasjonsdirektør hos den norske importøren, kommenterer de mange tilbakekallingene til Mercedes-Benz slik:

- Vi er svært opptatt av å ta godt vare på kundene våre og gjennomfører ofte tilbakekallinger i forkant som et sikkerhetstiltak for å forhindre at feil oppstår. Vi kontakter kundene direkte og sørger for å sjekke og eventuelt utbedre det som eventuelt kan utvikle seg til feil. Tilbakekallingene våre kan være alt fra en skrivefeil i en digital brukermanual til mer omfattende saker, sier Hermansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer