Toppløs TT

TT Roadster ble utviklet parallelt med TT Coupe, men først nå presenteres den for markedet. Den firehjulsdrevne versjonen av roadsteren blir ganske unik; sammen med Lamborghini Diablo VT Roadster, er disse de eneste toppløse to-seterne med firehjulstrekk i hele verden!

Publisert

TT Roadster skal presenteres for publikum under bilmessen i Geneve i begynnelsen av mars. Hvis det går etter planen, skal roadsteren kjøres ut på markedet i sommer. Det toppløse alternativet er ventet til Norge på sensommeren --vi håper bare at den kommer mens det ennå er forlokkende varmt i været.

Samme bil

Bortsett fra den ganske så iøynefallende og betydelige forskjellen med topplokket, så er TT Roadster i all hovedsak den samme bilen som TT Coupe; de har samme motorer, samme gearsystem, samme karosseri, og samme interiør; med unntak av enkelte detaljer.

Samme motorer

TT Roadster blir altså tilgjengelig med de samme motorene som sitter i TT Coupé. Dette vil si to 1,8-litere -- en med 180 hester, og en med 225 hester. Den største sitter sammen med en 6-trinns manuell gearkasse, og kommer kun i Quattro-versjon (firehjulsdrift). 180-hesteren er utstyrt med en 5-trinns gearkasse, og denne kan fås både med forhjulsdrift og i Quattro-versjon. TT Roadster Quattro er, som tidligere nevnt, i en ganske unik posisjon i verden.

Bilen veier 1.310 kilo (med 180 hester og forhjulsdrift), og med de størrelsene på motorene som beskrevet ovenfor, skal 225-hesteren gjøre unna 0-100 km/t på 6,7 sekunder, mens 180-hesteren skal bruke rundt ett sekund mer for å komme opp i samme fart. Toppfart hos den sterkeste er 237 kilometer i timen, mens i den minste er toppfarten 222 km/t.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer