Test: MG ZS EV

Tør du kjøpe denne?

Det er det i hvert fall mange som har gjort - og nå kan den rimelige elbilen bli årets bil!

For første gang, i hvert fall på veldig lenge, får du i år kjøpt en splitter ny MG i Norge. Vi snakker nå om en kinesisk kompakt SUV, eller crossover. Vi har testet den og gir deg fordeler og ulemper med å kjøpe en. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For første gang, i hvert fall på veldig lenge, kan du i år kjøpe en ny MG – Morris Garages, i Norge. En gang i tiden var MG kjent for raske sportsbiler og fartsrekorder bak det engelske flagget. Bli kjent med en elektrisk crossover fra Kina!

Dette er en kompakt-SUV. Den er ganske mye romsligere enn Hyundai Kona, som koster fra 300.000 kroner, men jevnstor med Kia e-Niro, som koster fra 375.000 kroner. Prisen på MG Zs EV starter imidlertid så lavt som på 230.000 kroner.

Den råbillige elbilen har allerede blitt en stor suksess i Norge, og figurerer på topp 10-listen på salgslistene i høst. Så populær har den blitt, at den er blitt nominert til Årets bil 2021 i Dagbladet/Dinside.

Nederst i saken kan DU være med å stemme fram dine favoritter.

Dens største konkurrent blir kanskje den lille crossoveren Peugeot e-2008. Den koster fra 287.000 kroner, men er noe mindre og svakere.

Midlertidig er også den utgående e-Golfen og Nissan Leaf med 40 kW batteri nære konkurrenter, men begge er mindre og koster mer. Selv småbiler som Peugeot e-208, Opel Corsa er dyrere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer