Tørking av bil - vi har testet 12 produkter

Å vaske bilen er blitt en kunstform, og det dukker opp stadig nye produkter, som fiberduker, skinn og såkalte blades. Se hva som fungerer best.

TØRK BILEN REN: Det lønner seg alltid å tørke bilen etter vask. På den måten slipper du rennemerker og er sikker på at bilen blir skinnende ren.  Foto: RUNE NESHEIM
TØRK BILEN REN: Det lønner seg alltid å tørke bilen etter vask. På den måten slipper du rennemerker og er sikker på at bilen blir skinnende ren. Foto: RUNE NESHEIM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilen er manges baby. Mange bruker mer penger på pleieprodukter til bilen enn på egen kropp. Mens det før har gått i svamper, votter, børster, bøtter og kjemikaler, er det nå blitt stor fokus på tørkeprosessen.

Det finnes masse på markedet. Pusseskinn er bannlyst av mange fordi de øker sjansen for riper. Tykke håndklær med mønster skal kunne gjemme skitten i håndkleet i stedet for å ripe lakken.

Vi har satt både billige og dyre produkter på prøve og brukt dem til å tørke bilen med. Her kan du se hvordan det gikk.

Fra svært gode til elendige resultater

Som nevnt fins det mange forskjellige produkter som har samme funksjon: Å tørke bilen etter vask. Men dessverre er det slett ikke alle produktene som egner seg like godt, noe våre testresultater tydelig får frem.

For mens microfiberkluten fra Turtlewax er så god at den får en sekser på terningen, er det andre produkter som gjør en slett jobb - deriblant svampen fra samme produsent.

Under kan du lese vår vurdering av hvert enkelt produkt - sortert etter testresultat:

TURTLEWAX MIRACLE TOWEL

Tykk firkantmønstret microfiberklut. 60x80 cm. Kan vaskes på 60 grader. Skal kunne suge væske tilsvarende fire ganger sin egen vekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer