Her er Opel Insignia Grand Sport

Total fornyelse for Opel i storbilklassen

Den er større, men mye lettere og har et mer klart mer dynamisk utseende. Bilen kommer sommeren 2017.

NY, STØRRE OG LETTERE: Opel lanserer til neste år en helt ny bil i mellomklassen for å konkurrere mot VW Passat og Ford Mondeo. Foto: Opel
NY, STØRRE OG LETTERE: Opel lanserer til neste år en helt ny bil i mellomklassen for å konkurrere mot VW Passat og Ford Mondeo. Foto: Opel Vis mer
Publisert

Opel viste hva slags nye design-takter som var i vente da de viste konseptbilen Monza i 2013. Dette ble fulgt opp med en frisk og dynamisk ny Astra, som vi testet i Norge forrige vinter både i diesel- og bensinversjon. Og nå er altså turen kommet til etterfølgeren av den store mellomklassebilen Insignia, som vi kjørte første gang for over åtte år siden. Sistnevnte har for øvrig aldri blitt den helt store suksessen her i landet - egentlig ufortjent. Likevel: Totalt har tross alt mer enn 900.000 eksemplarer av første generasjon Insignia blitt solgt siden 2009.

Her er en helt ny generasjon, en modell som gjør at Opel nå vil få ferske modeller både i kompaktklassen, familieklassen og, selvsagt, i den viktige kategorien elbiler - med kommende Ampera-e.

Lengre, slankere

Annen generasjon Insignia får det lett prangende navnet Insignia Grand Sport og er bygget på en helt ny plattform. Akselavstanden har økt med vel ni centimeter – noe som ifølge produsenten gir betydelig mer innvendig plass - særlig for baksetepassasjerene. Lengre akselavstand har også gitt designerne mulighet til å gi Insignia Grand Sport den lavere og slankere silhuetten vi ser på bildene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer