Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic+ 2021

Totalt uoppnåelig!

Denne SUV-en på 2,3 tonn kjører fra sportsbilene, men det er ikke akkurat alle som har råd til den ...

UOPPNÅELIG: Om du ikke er stinn av gryn, må du nok nøye deg med å lese om og se bilder og videoer av Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic. Foto: Øystein B. Fossum
UOPPNÅELIG: Om du ikke er stinn av gryn, må du nok nøye deg med å lese om og se bilder og videoer av Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

– Svigersønn ... kunne du svippet meg en tur til butikken ... ?

Det er et spørsmål som dukket opp under testperioden av Mercedes-AMG GLE 63 S - et vakkert villdyr av en SUV. Det er naturligvis vanskelig å si nei til svigerfar. Enda vanskeligere er det når svigerfar vil sitte på og vi har en brummende V8-motor og mer enn 615 hestekrefter til disposisjon.

Når man starter motoren smitter den fantastiske lyden momentant over i blodet, som starter å kile i kroppen ...

Heftig akselerasjon

SUV-en til Mercedes-AMG er så sprek at den kan kjøre fra en mengde kompakte sportsbiler - også mange av de heftigste elbilene, som jo er kjent for heftig akselerasjon.

Og det er hovedsakelig det man betaler for - spesielt i avgifter. Totalt har man 634 hestekrefter (inkl. EQ-Boost, en elmotor på 22 hk) som flytter 2,3 tonn fra null til hundre på ekstreme 3,8 sekunder. Vi kan skrive under på at det merkes, når så mye vekt akselererer så raskt - selv om vi har gjort vårt ytterste for å holde oss i skinnet ...

Til sammenligning rekker elbilen Audi e-tron GT 100 km/t på 4,1 sekunder. Vi må faktisk over på mer påkostede Porsche Taycan- og Tesla-modeller for å finne elbiler som kan slå den tunge SUV-en ut fra lyskrysset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer