Toyota Avensis får ansiktsløftning

Dagens Toyota Avensis har vært en kjempesuksess her i landet, men måtte i fjor se seg slått av Volkswagen Passat. Men snart skal ansiktsløftning og en ny dieselmotor gi bilen ny konkurransekraft.

Publisert
Sist oppdatert

Andre generasjon Toyota Avensis ble introdusert her i landet sommeren 2003 og ble straks en salgssuksess. Allerede i introduksjonsåret ble Avensis Norges nest mest solgte bil, kun slått av lillebror Corolla. Og i 2004 tronet Avensis på toppen av salgsstatistikken.

I 2005 måtte imidlertid Avensis se seg slått av både Corolla, Volkswagen Golf og erkekonkurrenten Passat, som kom i helt ny utgave i fjor

Taus importør

Men Toyota er ikke kjent for å gi seg så lett. For selv om dagens Avensis knapt har rukket å bli tre år gammel, er det nå klart at en ansiktsløftning er på vei. Den norske Toyota-importøren har nemlig invitert norske journalister til utenlands-prøvekjøring av den ansiktsløftede Avensis i midten av juni.

Toyota importøren ønsker foreløpig ikke å kommentere detaljer omkring ansiktsløftningen eller når de nye bilene vil komme til Norge. Men takket være tips fra en av våre lesere fant vi veien til nettsidene til den danske Toyota-forhandleren Kjærsgaard & Behrensdorff. Sistnevnte har lagt ut detaljert informasjon om den kommende faceliften.

Blinklys i sidespeilene

Ifølge den danske forhandleren vil Toyota starte produksjon av den ansiktsløftede versjonen allerede i april, men Danmarks-lanseringen skal visstnok ikke iverksettes før i august.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer