Toyota Avensis prøvekjørt

En av Norges storselgere kommer i ny utgave. Vi har kjørt nye Avensis.

Toyota Avensis prøvekjørt
Publisert
Sist oppdatert

Milano (DinSide Motor): Vi er tilbake i Milano hvor vi for noen uker siden testkjørte Toyotas lille tass iQ. Nå har de rullet vekk mikrobilen og vi skal kjøre Avensis på de samme veiene.

Denne Avensisen ble vist på bilutstillingen i Paris i oktober og er den tredje generasjonen Avensis. Første generasjon kom i 1997 og ble erstattet i 2003 av modellen som har holdt det gående frem til nå. Nyeste generasjon Avensis er designet, utviklet og bygd i Europa. Men 35 ingeniører måtte til Japan på ”kurs” før de slapp løs på prosjektet.

Avensis er utfordrer i det vi kaller mellomklassen. Denne var lenge dominert av dagens Avensis, men nå i det siste også særlig av Ford Mondeo og Volkswagen Passat.

Storselger

Toyota Avensis avløste modellen Carina E, og har vært en ubetinget suksess helt siden den kom på markedet. Toyota Avensis har ikke i særlig grad appellert til de jålete, men for den som har krevd et bekymringsfritt og forutsigbart bilhold har nok modellen vært et funn. Et Avensis-salg på nesten 45.000 biler på ti år sier vel litt om hvor populær denne bilen er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer