Toyota avslører ny modell

Toyota viser det første bildet av en helt ny mikrobil. Navnet er iQ og forandringene sammenlignet med konseptversjonen overraskende små.

Publisert
Sist oppdatert

IQ blir en liten bil, faktisk betydelig mindre enn Toyotas minste modell i dag, Aygo. Den måler snaut 3,5 meter og iQ blir omtrent halvmeteren kortere.

Men interiørløsningene skal ifølge Toyota være så smarte at tre voksne og ett barn likevel får plass. I så fall er det imponerende, toseteren Smart Fortwo er til sammenligning 270 centimeter lang, altså ikke veldig mye kortere enn iQ blir.

Sjekk hva bilen din er verdt

Klimasnill

Hensikten med å lage så små biler er selvsagt lave forbruks- og utslippstall. Noen sikre detaljer rundt motoriseringer sitter vi ikke på, men i forbindelse med visningen av konseptbilen på Frankfurt-utstillingen i høst, lovet man at CO2-utslippet ikke skulle overstige 120 gram for noen versjoner.

Ryktene går om en 1,0-liters tosylindret motorsykkelmotor i grunnversjonen. Litt større motorer hentet fra Yaris er også sannsynlige.

Se de siste videoene fra DinSide Motor

Design

Designmessig har man satset relativt friskt og endringene i forhold til konseptversjonen er overraskende få. Hovedsakelig finnes de i fronten hvor smilet er litt mindre glattsleiket og noe mer kantete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer