Toyota best på miljø

Bilprodusenter kupper pallen i "Verdens mest grønne selskaper".

Det går opp og ned for de fleste merkene, men Toyota og Lexus gjør det stort sett bra i de fleste kvalitets- og miljøundersøkelser.  Foto: Illustrasjon: Per Ervland
Det går opp og ned for de fleste merkene, men Toyota og Lexus gjør det stort sett bra i de fleste kvalitets- og miljøundersøkelser. Foto: Illustrasjon: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om bilbransjen blir ansett som fandens verk når det gjelder utslipp og miljøpåvirkning, så har Interbrand nå offentliggjort resultatene for ”Best Global Green Brand”. Resultatlisten domineres av nettopp bilbransjen.

Rapporten er uavhengig av bransje. Derfor er det svært overraskende at det blant topp ti befinner seg hele fem bilprodusenter, med Toyota helt på topp.

Hvordan kommer undersøkelsen fram til et slikt resultat?

Flere med samme resultat

Det skjer først og fremst ved at Interbrand plukker ut verdens 100 mest verdifulle selskaper. Disse må deretter vise at de klarer å tilegne seg materialer, laget det ferdige produktet eller den ferdige tjenesten, og deretter distribuere disse på en miljøvennlig måte.

Deretter må de effektivt jobbe for å bygge verdier blant viktige målgrupper, og skape troverdighet for selskapets miljøpraksis. Ut fra dette skapes det en oppfatning ute blant forbrukerne, som deretter måles i undersøkelsen.

Disse bilene er best å eie

Interbrand har så laget en resultatliste som forteller hvilke selskap som har lykkes best i sitt miljøarbeid, men som samtidig har vært gode på å kommunisere dette ut til sluttbrukeren. På resultatlisten har Interbrand derfor satt av et eget felt som tallfester gapet mellom det arbeidet som faktisk er gjort, og den oppfattelsen forbrukerne har.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer