Toyota Camry 2,2i 1997: Startproblem varm

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: Toyota
Modell: Camry
Motor: 2,2i
Årsmodell: 1997
Kilometerstand: 148.000

Problem: Startproblem varm.
Når bilen er kjørt litt og er god og varm er den vanskelig å starte igjen etter at motor har vært stoppet noen minutter. Den tenner litt, men dør rett ut igjen for deretter ikke noe liv. Hvis jeg da venter 5-10 minutter ekstra uten å gjøre noe så starter den igjen. Den starter også hvis jeg renner den i gang, men da fusker den litt med en gang før den går fint igjen. Siden jeg er obs på problemet får jeg start på den ved at jeg holder gassen i bunn når jeg kinner første gang (når den er varm), hvis jeg ikke gjør det så nytter det ikke andre gang osv.. Jeg har også sjekket at det er gnist i pluggene når jeg kinner. Hva kan dette være og er det noen som har opplevd det samme? Kan det være en eller annen temperatursensor som registrerer at bilen er kald mens den i realiteten er varm, og dermed skape krøll med bensintilførselen? Bilen er jo lett å starte når den er kald samt at ellers så går den jo fint. Var nedom ett verksted her hjemme men de hadde ikke hørt om ett sånn problem før. Har også ringt Toyota verkstedet og de hadde heller ikke hørt om dette.

Svar: Jeg ville tatt en test på temperaturføler på motoren og helst sjekket om det var lagret noen feilkoder i innsprøytingssystemet med et diagnoseapparat. Er det ingenting feil med følere, eller det ikke er feilkoder på andre komponenter så bør man sjekke om en eller flere av dysene lekker bensin. Dette vil føre til at blandingen blir for fet til å starte og at du da må ha pedalen i bunn for å gi motor mer luft.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer