Toyota er best i TÜVs store undersøkelse

En bil kan være som et ekteskap. Alt er flott når utfordringene er fraværende. Når problemer oppstår er helvete i gang.

Porsche er med på begge topplistene, og redder den tyske æren.
Porsche er med på begge topplistene, og redder den tyske æren. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert eneste år kommer tyske TÜV med en rapport som forteller hvilke biler som gir eierne grå hår, og ikke. Også i Tyskland må bilene inn til en kontroll når bilen fyller tre år, og deretter annen hvert år fremover. Basert på innrapporterte feil, har TÜV nå gitt ut en liste som forteller hvilke biler som har flest, og hvilke som har minst feil.

Dette er de sikreste bilene for barna dine

Sannheten er brutal

Fordelen med denne undersøkelsen er at det er verkstedenes faktiske funn som teller. Det dreier seg ikke om en undersøkelse hvor eierne i ettertid skal svare på hvor fornøyd de er med bilen sin. Sistnevnte gir stort grunnlag for synsing, innblandet en haug med følelser. TÜV-rapporten forteller derimot om de faktiske forholdene, den harde sannheten.

En slags fasit

TÜV forteller i rapporten at hver femte bil har feil som krever utbedring, med påfølgende etterkontroll. Går den ikke gjennom på andre forsøk klippes skiltene.

Av alle de undersøkelser vi refererer til gjennom året er det få som er så troverdige som nettopp denne TÜV-rapporten. Rapporten tar for seg alle kontroller som er gjort fra juli 2010 til og med juni 2011, og det er liten grunn til å tvile på resultatet. Hele 7.779.312 biler er kontrollert, så listen kan nærmest anses som en fasit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer