Toyota GT 86 offisiell

Nå er navnet klart, og til sommeren kan du teste den.

Navnet GT 86 er en hyllest til Corolla Levin AE86, som var på markedet fra 1983 til 1987.
Navnet GT 86 er en hyllest til Corolla Levin AE86, som var på markedet fra 1983 til 1987. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota Celica, Toyota Supra og Toyota MR2 er alle biler som har gått inn i de evige jaktmarkeder for sporty biler. Produksjonen av nisjebiler ble lagt paddeflat ettersom de ikke direkte genererte penger i kassa for den japanske produsenten. Nå har de innsett at bilene kan virke som spydspisser i markedsføringen, og igjen skal det komme sportslige kjøretøy fra Toyotas produksjonslinjer.

Er dette den nye MR2?

Gammel kjenning

Det tar tydeligvis tid å lage biler av denne typen, for helt siden 2009 har vi sett og hørt om konseptbilen FT-86. Deretter kom FT-86 II, som om det skulle være noen stor forskjell. Nå har Toyota endelig sendt oss bilder av det ferdige produktet, og navnet blir GT 86, som en hyllest til Corolla Levin AE86.

Subaru-samarbeid

De som har fulgt prosjektet FT-86 vet at dette er et samarbeid med Subaru. Derfor sitter det også en Subaru drivlinje i bilen, med en 2-liters boxer under panseret. Maskinen har derimot fått Toyotas D-4S innsprutteknologi, noe som visstnok skal gi mer effekt, og høyere ytelser. I vårt marked betyr det 200 hk, og 205 Nm fra den selvpustende maskinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer