Toyota Corolla Touring Sports

Toyota har viet denne bilen «spesiell oppmerksomhet»

Stasjonsvogn-utgaven av Toyota Corolla skal komme til Norge allerede i 2019.

TRE VARIANTER: Toyota Corolla Touring Sports kommer til Norge allerede i 2019. Da som to hybridvarianter og bare én tradisjonell fossilmotor (bensin). Foto: Toyota
TRE VARIANTER: Toyota Corolla Touring Sports kommer til Norge allerede i 2019. Da som to hybridvarianter og bare én tradisjonell fossilmotor (bensin). Foto: Toyota Vis mer
Publisert

Toyota Avensis og Toyota Auris forsvinner fra det norske markedet. Inn kommer verdens mest solgte bilmodell - ikke bare i fjor eller de siste årene, men også gjennom alle tider - nemlig Toyota Corolla.

På vårens motormesse i Geneve viste Toyota fram femdørs-utgaven av bilen, men denne uka lanserte japanerne altså stasjonsvogna Touring Sports. Den vises for første gang fram under Paris Motor Show i oktober - hvor Dinside kommer til å være tilstede med to journalister.

Her er bildene og informasjonen Toyota til nå har lekket om stasjonsvogn-utgaven.

Tre motoralternativ

Corolla Touring Sports er laget og utviklet i Europa og er ifølge Toyota Norge en nøkkelmodell for folk som leter etter praktiske løsninger og stil, uten å måtte inngå kompromisser.

Med en helt ny 2.0-liters fullhybrid-drivlinje, som går inn i motorutvalget, skal den også markere starten på en ny valgfrihet innen hybrid. For Toyota skal fortsatt fokusere på hybridteknologi.

De vil kun tilby kundene én konvensjonell motor, nemlig en 1,2-liter bensinturbo, med 116 hester. Foruten bensinmotoren vil valget altså stå mellom en 1.8-liters hybrid, med 122 hestekrefter, og 2.0-liters hybriden, med sine 180 hester.

Tanken er at 1.8-literen skal stå for stille, intuitiv, responsiv og selvladende hybrid-teknologi, med lave eierkostnader. 2.0-literen skal ifølge Toyota gi kunden de samme fordelene, men i større grad øke komforten, stabiliteten og kjøregleden som skal ligge i den nyutviklede Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C-plattformen.

BLIR SNART VIST FOR PUBLIKUM: Toyota Corolla Touring Sports blir vist fram på motormessa i Paris i oktober. Der vil Dinside være på plass med to journalister. Foto: Toyota
BLIR SNART VIST FOR PUBLIKUM: Toyota Corolla Touring Sports blir vist fram på motormessa i Paris i oktober. Der vil Dinside være på plass med to journalister. Foto: Toyota Vis mer

Lover gode kjøreegenskaper

Importøren lover gode kjøreegenskaper. Det skal blant annet kunne tilskrives den lave monteringshøyden til motoren, lavt hoftepunkt på setene og plasseringen av hybridbatteriet, under baksetene. I kombinasjon skal alt dette gi stasjonsvogna et lavt tyngdepunkt.

3D: Ifølge Toyota blir Corolla Touring Sports verdens første bil med 3D-intrument. Foto: Toyota
3D: Ifølge Toyota blir Corolla Touring Sports verdens første bil med 3D-intrument. Foto: Toyota Vis mer

Komfort og såkalt bekvemmelighets-teknologi blir standard på høyeste utstyrsgrad, slik som verdens første 3D-instrument, premium Head-Up Display, JBL Green Edge Premium-lydanlegg, trådløs lading av mobiltelefon og Toyotas eget fingerstyrte multimediasystem.

- Klasseledende baksete

Touring Sports er utformet i Europa på Toyotas nylig åpnede designsenter i Zaventem, utenfor Brussel i Belgia. Takket være benyttelsen av TNGA skal den nye stasjonsvogna ikke lenger være en variant av 5-dørsmodellen, men ha fått en helt egen identitet.

Akselavstanden er oppgitt til nøyaktig 2,7 meter, og skal bidra til at bilen blir klasseledende på bakseteplass.

Toyota beskriver det utvendige designet selv som raffinert, sensuelt og med en elegant taklinje. Den sportslige profilen forsterkes av brede, fremtredende hjulbuer, hvor hjulene er kantet utover for å understreke den bredere posisjonen og det lave tyngdepunktet.

Fra lanseringen skal den bli tilgjengelig med fire valgfrie to-tone farger. Her kombineres karosserifargen, med en svart finish på tak- og dørstolper, samt omrammingen av den nedre grillen.

GOD PLASS: Bagasjeplassen i Toyota Corolla Touring Sports er på 598 liter (VDA), med baksetene i oppreist stilling. Foto: Toyota
GOD PLASS: Bagasjeplassen i Toyota Corolla Touring Sports er på 598 liter (VDA), med baksetene i oppreist stilling. Foto: Toyota Vis mer

Viet spesiell oppmerksomhet

Når Corolla kommer tilbake til Norge på nyåret har stasjonsvogna fått et helt nytt interiør, designet for å skape en rommelig, moderne og sammen-hengende kupé, der nye teksturer.

Ifølge Toyota har spesiell oppmerksomhet blitt viet til denne versjonen, som er spesielt skreddersydd for det europeiske markedet, og tilbyr kunder det de kaller det høyeste nivået av sensorisk kvalitet. De mener det er en viktig fordel ved den nye GA-C-plattformen at muligheten for å ha lavere setehøyde også gir en mer engasjerende kjøreposisjon.

Avstanden mellom forseter og bakseter er på 92,8 centimeter, noe som gir god plass i baksetet og generøs bakseteplass (598 liter etter VDA-normen). Bagasjerommet skal også inneholde mange hjelpemidler for praktisk og nyttig bagasjehåndtering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer