Toyota Hilux, den åttende

En ny generasjon Hilux er på vei. Har Toyota tuklet med suksessformelen denne gangen, mon tro?

STØRRE: Hilux har vokst igjen og er nå over 533 centimeter lang. Med lengre kabin som på bilde, blir planet kortere. Foto: TOYOTA
STØRRE: Hilux har vokst igjen og er nå over 533 centimeter lang. Med lengre kabin som på bilde, blir planet kortere. Foto: TOYOTA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Åttende generasjon Toyota Hilux er snart på markedet i en butikk nær deg, men bilen har allerede gjort norsk gjestevisitt for innspillingen av bilfilmen Burning 2. Samtidig nærmer det seg 50 år siden de første Hilux kom til Europa, mens de første firehjulsdrevne utgavene først kom til Norge sent i 1980, da som 1981-modeller.

De fleste av disse er allerede blitt til jord, eller står som kjeks i form av rust bak en låve. Tilfeldighetene gjør at undertegnede faktisk har to bevaringsverdige slike stående i garasjen.

Les også: VW Amarok utfordrer Toyota Hilux!

Nedskalerer

Gjennom en årrekke har Toyota levert Hilux med 2,4-liters dieselmotorer i forskjellige konfigurasjoner, både med og uten turbo. I senere tid naturligvis også med common-rail.

Syvende generasjonen Hilux, som nå fases ut, har også blitt levert med en 3-liters motor. Dette er en nedtrimmet utgave av motoren som har sittet i Land Cruiser siden 2001, og helt til Toyota i fjor byttet til en 2,8-liter i Land Cruiser.

Her kan du lese vår test av dagens Toyota Hilux, som 3,0-liters D-Cab med automat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer