Toyota lover ti nye elbiler

Toyota hiver seg rundt og gjør som konkurrentene

Innen tidlig 2020-tall skal det japanske bilkonsernet ha ti elbiler på markedet.

LOVER MER ENN BARE HYBRID: Toyota har i dag lansert sin elbilsatsning. Går det som japanerne lover vil det ha kommet ti Toyota-elbiler tidlig på 2020-tallet. Foto: Toyota
LOVER MER ENN BARE HYBRID: Toyota har i dag lansert sin elbilsatsning. Går det som japanerne lover vil det ha kommet ti Toyota-elbiler tidlig på 2020-tallet. Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå gjør Toyota som konkurrentene og lover en mengde elbiler innen relativt kort tid.

Det har gått over ett år siden Daimler (Mercedes) gikk ut med nyheten om at de ville konkurrere med Tesla og bruke 90 milliarder på elbiler innen 2025.

Siden har Volkswagen-konsernet lettet på sløret av sin satsning og BMW lovet 12 elbiler innen 2025. General Motors har varslet 20 elbiler innen 2023. I tillegg har også Volvo presentert sin elbilsatsning og den japanske konkurrenten Nissan (som allerede har Leaf) vist den perfekte elbilen.

Også videre, også videre ...

Midt i alt dette vil norske elbilister betale mindre for ladingen, enn hva de gjør i dag.

Ennå ingen el-Toyota

Til tross for en mengde hybridbiler har elbilglade nordmenn ennå til gode å kjøre en elbil fra Toyota. Men japanerne har innsett at det må endringer til for å holde følge i den raske utviklingen i bilverdenen.

Og for ikke lenge siden ble nyheten om et samarbeid med Mazda presentert.

Mandag kom så nyheten om at Toyota skal ha ti elbiler på plass innen starten av tiåret 2020-2030.

Samtidig kommer nyheten om at bilkonsernet vil tilby elektrifiserte versjoner av hver eneste modell i Toyota- og Lexus-flåten innen 2025. Målet er å selge om lag 5,5 millioner tradisjonelle bensin-hybrider, plugin-hybrider, elektriske biler og hydrogenbiler innen 2030.

Den første elbilen skal ifølge Toyota introduseres i Kina, før Japan, India, USA og Europa skal følge etter.

Panasonic-batterier?

Trolig vil det være Panasonic som skal produsere batteriene til de nye elbilene fra Japan. Panasonic, som også er japansk, undertegnet nemlig en avtale med Toyota i forrige uke.

SKAL JOBBE SAMMEN: President Akio Toyoda i Toyota Motor og president Kazuhiro Tsuga i Panasonic undertegnet i forrige uke en avtale om å samarbeide om grønn teknologi. Skjermdump: Toyota
SKAL JOBBE SAMMEN: President Akio Toyoda i Toyota Motor og president Kazuhiro Tsuga i Panasonic undertegnet i forrige uke en avtale om å samarbeide om grønn teknologi.
Skjermdump: Toyota Vis mer

Avtalen mellom selskapene tar først og fremst sikte på å finne løsninger på presserende samfunnsmessige forhold, som global oppvarming, luftforurensning, uttømming av naturressurser og energisikkerhet.

Dermed er avtalen også ment å imøtekomme framtidens forventninger til elektriske kjøretøyer, inkludert batterier, meldte Toyota forrige onsdag 13. desember.

Panasonic har allerede et samarbeid med Tesla i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer