Toyota i gang med plugin-hybrid

Toyota ruller nå 600 plugin-hybrider ut på veiene. Bilene leases ut til spesielt utsette firmaer og planen er å komme med en vanlig produksjonsversjon allerede i 2011.

Toyota i gang med plugin-hybrid
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært pratet lenge om en plugin-hybrid fra Toyota. Men dette er det klart mest håndfaste vi har sett så langt. For nå har den japanske bilprodusenten begynt utprøvingen av den kommende modellen i form av et pilotprosjekt med 600 biler rundt i store deler av verden. Flere av disse skal gå i Europa.

Lades i gårdsplassen

En plugin-hybrid er kort sagt en hybridbil som kan lades via et vanlig strømuttak i husveggen din og gå på den elektriske motoren alene over en betydelig distanse. Hvorvidt den vanlige forbrenningsmotoren driver bilen direkte når den kobler inn eller om den kun lader batteriet, varierer fra modell til modell. Eller skal vi si prototype til prototype. For ingen slike biler finnes på det europeiske åpne markedet per i dag.

Basis i Prius

Toyota har naturligvis tatt utgangspunkt i den vanlige hybridbilen Prius. Men batterikapasiteten er økt betraktelig, blant annet fordi man nå benytter seg av litiumion-batterier. Det fører til at bilen kan kjøre opptil 20 kilometer kun på strøm. Det tar om lag halvannen time å lade batteriet helt opp. På bare strøm skal plugin-versjonen kunne gå i hastigheter opptil 100 kilometer i timen. Mange vil med andre ord kunne gjøre unna store deler av kjøringen sin på ren strøm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer