Toyota IQ blir elbil

Vi har sett den før, og kommer til å se den igjen. Gjør klar for Toyotas første elbil.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nei da, helt først er den ikke. På 90-tallet kjørte vi elektrisk versjon av RAV4, men den dukket aldri opp i en butikk nær oss. Det vil Toyota IQ EV gjøre. Vi så den første gang som konseptbil på bilmessen i Detroit for over et år siden, og har aldri tvilt på at dette kommer til å bli et produkt. Nå er det bekreftet. Toyota IQ kommer snart som elbil. Den lille tassen har fått en fin start i Norge, og solgte eksempelvis over fire ganger så mye som Smart, den nærmeste konkurrenten, i 2010. Da med ordinær forbrenningsmotor, selvfølgelig.

En elbil du kan kjøpe NÅ!

En av mange

Nå bekrefter Toyota IQ EV, som konseptbilen heter. Den blir første gang vist i produksjonsferdig versjon på bilmessen i Genéve i begynnelsen av mars. Derfra går det slag i slag, og i løpet av året skal en testflåte ut på markedet i Europa. Der kommer den til å møte en hel bråte med andre elektriske og halvelektriske biler, som også skal testes på markedet. Deriblant Mini Electric, den elektriske Volvo C30, og noen eksemplarer av Mercedes-Benz A-Klasse med elektrisk drivlinje. Skoda Octavia Electric kommer blant annet til Norge på test.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer