Toyota Land Cruiser hever standarden

Kongen av firehjulstrekkere kommer nå i oppgradert versjon, om mulig.

Toyota Land Cruiser V8 blander egenskapene til en limousine og et arbeidsredskap på en imponerende måte.
Toyota Land Cruiser V8 blander egenskapene til en limousine og et arbeidsredskap på en imponerende måte. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Land Cruiser er et varemerke så sterkt at det er fullverdig, selv uten Toyota foran. Etter 61 år på markedet har bilen opparbeidet seg en status som kongen blant firehjulstrekkere. Toyota deler inn de tyngre firehjulstrekkerne sine i to kategorier, Light Duty og Heavy Duty, og Land Cruiser V8 er den ubestridte sjefen i den tyngste klassen. Nå blir den fornyet.

En herlig bilferie

God blir bedre

Det er tydelig at Toyota har slitt med å finne punkter de kan forbedre. Når lista legges med superlativer som ”forsterkning av det kraftfulle formspråket”, er standarden satt. Dette er ikke negativt ment, for Land Cruiser V8 har så godt som alt du kan drømme om av tekniske hjelpemidler, og jeg tør påstå at ingen annen hyllevare fra en bilprodusent i denne klassen holder følge med LC V8. Den satte standarden da den kom på markedet, og siden har ingen vippet den av tronen.

Se bildene:

Vårt første møte med V8

Små, men mange

Utvendig ser du noen endringer i form av detaljer som LED kjørelys, en større frontfanger, og modifisering av baklyktene. Blant annet stikker blinklysene bak ut av hovedlampene for å være bedre synlig. De 20” store hjulene henger med fra tidligere, men felgene har fått nytt design. Det øvrige karosseriet er også så godt som uendret. Innvendig føler du deg lett som en konge. Det er skinn, det er treverk, og det er andre materialvalg som gir et eksklusivt preg. Her er det varme i rattet, og det er en stor kompressorstyrt kjøleboks i midtkonsollen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer