Toyota: med forsikring inkludert

Joda - fra 1. mars i år blir en bilskadeforsikring inkludert i prisen på alle nye Toyota personbiler. Forsikringsordningen skal gjøre det rimeligere for Toyota-eierne dersom man skulle være uheldig å bulke bilen.

Toyota: med forsikring inkludert
Publisert

Skjønt - det blir nesten umulig å kontrollere om ordningen blir gratis. Fra 1. mars i år går Toyota vekk fra et system med veilendede priser (med prutningsmonn), til et nettopris-system, der prislappen på ruta er det du faktisk må betale. Dermed skrur Toyota faktisk ned prisene på sine personbiler med mellom 4 og 5 prosent.

Fra samme tidspunkt som Toyota får nettopriser er bilskadeforsikring inkludert i kjøpesummen. Forsikringen det dreier seg om er en bilskadeforsikring, Toyota-kundene må derfor fortsatt tegne ansvarsforsikring og eventuell brann-/tyveriforsikring i tillegg til den forsikringen som følger med bilen.

Jo dyrere, jo bedre

Siden bilene -- tilsynelatende -- ikke blir dyrere som følge av at Toyota innfører bilskadeforsikring "på kjøpet", og vi vet at forsikring gjerne blir dyrere dess dyrere bil du kjøper, er ordningen spesielt gunstig for dem som kjøper seg en litt dyr Toyota.

Tilsvarende er ikke denne nye ordningen like gunstig for dem som kjører lite og normalt sjelden eller aldri er utsatt for uhell. Men her kan altså Toyota hevde at forsikringen ikke blir dyrere for disse kundene siden bilskadeforsikringen -- og vi fortsetter å bruke ordet tilsynelatende -- ikke fører til at bilen som sådan blir dyrere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer