Toyota med helt ny familiebil

Toyota lanserer den høye stasjonsvognen Venza og kaller den en "crossover sedan".

Publisert
Sist oppdatert

Toyota benytter seg av bilmessen i Detroit for å lansere sin nye store familiebil, Venza. De har valgt å karakterisere den med det merkverdige begrepet crossover sedan.

Kreativt

Kreativiteten er stor hos bilprodusentene når det gjelder å finne nye uttrykk for å beskrive akkurat den "nye" biltypen de mener å ha skapt. Eksempler er BMWs "SAV" (sports activity vehicle)i stedet for "SUV" (sports utility vehicle)for X5 og X3 og utbredelsen av uttrykket Crossover SUV for å vise at en bil ikke er helt SUV men ikke bare stasjonsvogn. Eksempler er Mazda CX-7 og Nissan Murano samt amerikanske nykommere som Ford Edge.

V6 - 268 hk

Det er sistnevnte kategori Toyotas nye modell, Venza, utvilsomt tilhører, men Toyota hevder altså å ha skapt en helt ny biltype, noe vi stiller oss uforstående til etter å ha sett nærmere på kjøretøyet. Det dreier seg om en høyreist stasjonsvogn med firehjulsdrift og fremstår på mange måter som en mulig neste generasjon Lexus RX. Bilen er både designet og produseres i Nord-Amerika, og ble i Detroit vist med en V6-motor under panseret. Denne har en maks-ytelse på 268 hestekrefter. Også dette gjør den til en rival til de nevnte japanerne fra Mazda og Nissan. Venza vil også komme med en 2,7-liters firesylindret motor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer