Toyota med kø-radar

Ved hjelp av en ny radar skal Toyota- og Lexus-eiere kunne lene seg tilbake og slappe av under køkjøring. Elektronikken sørger for riktig avstand til bilen foran.

KOMMER: Lexus SC430 vil sannsynligvis bli blant bilene som i fremtiden kan leveres med Toyotas nye avstandsholder.
KOMMER: Lexus SC430 vil sannsynligvis bli blant bilene som i fremtiden kan leveres med Toyotas nye avstandsholder. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Luksusbilprodusentene introduserer stadig nye tekniske løsninger, både på sikkerhets- og komfortfronten. Toyota eier luksusbilmerket Lexus og har ingen planer om å havne i bakleksa sammenlignet med de tyske luksusbilprodusentene. Derfor lover Toyota nå at en ny avstandsholder vil bli introdusert i en ny modell til sommeren.

Siden 1997

Avstandsholdere er ikke noe nytt for Toyota/Lexus. Ifølge Toyota fikk Lexus LS430 allerede i 1997 sin første avstandsholder. Denne fungerer imidlertid kun mellom 40 og 100 kilometer i timen og varsler føreren når avstanden til bilen blir for kort. Det nye systemet vil ha sin funksjon i hastigheter under 30 kilometer i timen og vil ikke bare varsle føreren hvis avstanden til forankjørende bil blir for kort. Den vil i tillegg kutte turtallet og eventuelt aktivisere bremsene til avstanden blir forsvarlig. Om nødvendig vil systemet sørge for at bilen stanser helt opp.

Kun ved køkjøring

Systemet er i utgangspunktet beregnet for registrere andre biler og Toyota tør ikke garantere at radaren registrerer myke trafikanter som syklister, fotgjengere og dyr. Toyota vil derfor kun anbefale å bruke systemet ved køkjøring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer