Toyota med neste generasjon Yaris

Nye Toyota Yaris er blitt presentert i Japan under navnet Vitz. Men det er ingen dårlig vits.

Publisert
Sist oppdatert

Siden den ble lansert i 1998 har Toyota Yaris gått fra suksess til suksess. Som vi antydet den 18. november i fjor, nærmer det seg avløsning for den populære småbilen som ble solgt i en kvart million eksemplarer i Europa i fjor. Vi viste den gangen bildet av en tungt maskert versjon av arvtageren til dagens Yaris, som foruten Japan også produseres nær Valenciennes i Nord-Frankrike. Den japanske utgaven, som har det morsomme navnet Vitz, er nå i salg i hjemlandet, og gir oss en indikasjon på hva vi har i vente om et snaut års tid.

En småbil å være stolt av?

Ettersom Toyota skal presentere sin nye minibil Aygo på Genève-utstillingen i mars, er det ikke overraskende at det foreløpig ikke spres noen informasjon om bilen til det europeiske markedet. Japanerne, derimot, har forsynt oss med en del opplysninger angående versjonen som selges i hjemmemarkedet. Toyota har jo et voldsomt modelloppbud i Japan (52 forskjellige modellrekker!), men Vitz er strategisk svært viktig, da første generasjon var med på å utvide markedssegmentet som der i landet går under navnet "kompaktsegmentet". Utviklingskonseptet ble da også kalt "proud of my compact" eller "stolt av småbilen min", noe som innebærer at bilen kvalitetsmessig og designmessig skal tiltrekke kunder som kunne tenkes å bli skremt bort fra enklere og mindre tiltrekkende modeller som gir småbilsegmentet dårlig rykte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.