Toyota med ny, billig SUV

Tidsriktig med Urban Cruiser.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere kommet med kvalifiserte gjetninger angående veiledende utsalgspris i Norge, og det viser seg at vi lå svært nær sannheten. I 2WD-utgave starter Toyota Urban Cruiser på 226.000 kroner mens den med firehjulsdrift har en innstegspris på 262.500 kroner.

Dette betyr at bilen er priset omtrent som Volkswagen Golf.

Sikkerhetsutstyret på plass

Urban Cruiser lanseres i utstyrsversjonene Sense, Dynamic og Elegant, og bilen er ikke ribbet ved innstegsnivå; VSC (Toyotas versjon av ESP eller elektronisk antiskrenssystem) er standard på alle versjoner, likeledes front-, side-, hode- og knekollisjonsputer.

Diesel med sekstrinnskasse

Det er ingen tvil om at dette er en overraskende lav pris. Vi snakker nemlig her om en tøff, firehjulsdrevet SUV med en fin 1,4-liters dieselmotor (1.4 D4-D). Motoren produserer 205 newtonmeter og 90 hestekrefter og fungerer utmerket i andre Toyota-modeller. Vi skrøt voldsomt av motoren da vi første gang testet den i en Corolla høsten 2004.

Motoren vil i tillegg bli paret med en sekstrinns, manuell girkasse. Dette er interessant, fordi Yaris, Auris og Corolla med samme motor må klare seg med femtrinnskasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer