Toyota Yaris - fjerde generasjon

Toyota med ny, viktig modell

Hybrid-suksessen kommer på helt ny plattform - kan bli Norges mest solgte i sin klasse.

FJERDE GENERASJON: Ikke nok med at Toyota introduserer fjerde generasjon av småbilen Yaris - de kommer også med generasjon fire av hybridsystemet, noe som skal gi bedre driftsøkonomi og bedre ytelser enn før. Her ser vi interiøret i helt nye Yaris. Foto: Toyota
FJERDE GENERASJON: Ikke nok med at Toyota introduserer fjerde generasjon av småbilen Yaris - de kommer også med generasjon fire av hybridsystemet, noe som skal gi bedre driftsøkonomi og bedre ytelser enn før. Her ser vi interiøret i helt nye Yaris. Foto: Toyota Vis mer
Publisert

Yaris-modellen har vært med oss i 20 år, og det er nå duket for en helt ny modell i serien - den fjerde i rekken.

Nykommeren vil være basert på en helt ny plattform, den globale produkt-arkitekturen TNGA (Toyota New Global Architecture), som ble introdusert i sin GA-C-utgave med nyeste generasjon Prius vinteren 2016. Noe som er uvant i bilverdenen er at nykommeren faktisk er (en anelse) kortere enn forrige generasjon. Den er også lavere, men bredere.

De nøyaktige målene har vi ikke ennå, men 0,5 centimeter mindre i lengden gir 394,5 centimeter; merkbart mindre enn VW Polo, Ford Fiesta, Renault Clio eller Peugeot 208. Samtidig har akselavstanden strukket seg med 5 centimeter, noe som gir 256 centimeter. Da burde det være mulig å få minst like god innvendig plass i den nye Yaris som i den gamle.

Mer krevende småbilkunder

Toyota påpeker at den nye modellen er utviklet med utgangspunkt i at kundegruppen for denne typen biler blir stadig mer kravstor; den forventer på samme tid en bil som er stilig og praktisk, som er smidig og lettkjørt i byen, men også komfortabel på lange turer, som er kompakt, lett å parkere og økonomisk i drift, men også med et høyt sikkerhetsnivå - og det hele til en rimelig pris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer