Toyota med splitter ny luksus-SUV

Like før jul lanseres en splitter ny Land Cruiser her i landet. Bilen skal være større, bedre utstyrt og mer luksuriøs enn bilen den erstatter.

Toyota med splitter ny luksus-SUV
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå ganske nøyaktig syv år siden dagens Land Cruiser ble introdusert, høsten 2002. Nå er imidlertid den store Toyota-firehjulstrekkeren sluttsolgt fra norske Toyota-forhandlere, som om noen måneder vil få inn arvtakeren. Denne er nå avduket i sammenheng med den store bilmessen i Frankfurt og personbilutgaven vil komme til Norge i månedsskiftet november-desember. Varebilutgaven kommer noe senere, sannsynligvis i månedsskiftet januar-februar 2010.

Forvirrende navnepolitikk

Før vi forteller deg mer om den nye bilen, må vi imidlertid ile til med en viktig avklaring. Dette fordi Toyota har valgt noe så forvirrende som å bruke Land Cruiser-navnet på to ulike bilmodeller. Den vi snakker om i dag - som kun heter Land Cruiser - er "lillebror", hvis det går an å bruke en slik betegnelse om en bil med de strategiske målene 476,0 x 188,5 x 188,8 (lxbxh). Storebror (495,0 x 197,0 x 189,0) heter Land Cruiser V8 og kom i ny utgave tidlig i 2008. Som navnet tilsier er sistnevnte beist kun tilgjengelig med V8-motorer og prisen starter på hele 1.375.000 kroner.

Les også: Test av Toyota Land Cruiser

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer