Toyota Proace tur-retur Frankrike-Norge-Frankrike-Norge

Toyota med tidenes omvei til Norge

Toyotas varebil sendes fra Frankrike til Norge og tilbake til Frankrike, før den kommer tilbake til norske kunder.

FAVORITT: Toyota Proace tar turen fra Frankrike til Oslo og tilbake til Frankrike, for å få påmontert firehjulstrekk, før den er klar for norske kunder. Foto: Rune M. Nesheim
FAVORITT: Toyota Proace tar turen fra Frankrike til Oslo og tilbake til Frankrike, for å få påmontert firehjulstrekk, før den er klar for norske kunder. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota sender norske biler tur-retur Frankrike, for å få montert firehjulstrekk. Det skriver bransjenettstedet Bilnytt (krever abonnement) torsdag morgen.

Det er varebilen Toyota Proace som gjør den uvanlige reisen. Varebilene produseres med tohjulstrekk på PSAs fabrikk i Frankrike, før de sendes med båt til Norge.

De bilene som skal monteres med firehjulstrekk, fraktes imidertid tilbake til hjemlandet, hvor de 50 mil sørøst for PSA-fabrikken - nær grensen til Tyskland og Sveits - får påmontert 4x4 hos spesialbedriften Dangel.

Det er bare én måned siden Dinside testet Toyota Proace, med Dangel-firehjulstrekk - som skal få Toyotas varebil tilbake på salgstoppen igjen.

Over 4.000 km reise

Toyota Proace er ny med firehjulstrekk i Norge, og hittil er det bare registrert 13 av dem - alle i mars. Ifølge Toyota Norge er de første bilene hovedsakelig demobiler, mens de fleste kundebilene kommer nå framover. Da blir det vesentlig flere registreringer.

- Ja. det kommer flere enn i mars, bekrefter informasjonssjef Espen Olsen overfor Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer