Toyota mest solgt i 2009

Salgstakten for nye biler var svært dårlig på begynnelsen av 2009. Men en rekke nye modeller og bedrede tider har gjort årsavslutningen sterk.

Toyota mest solgt i 2009
Publisert
Sist oppdatert

Toyota ble det mest solgte personbilmerke i 2009. De klarte nesten det samme antallet biler som i 2008. I 2008 solgte de 14.968 biler og 2009 endte de på 14.605 biler. En nedgang på 2,4 prosent. Volkswagen kom på andre plass med 14.267 biler. De solgte 16.741 biler i 2008, men har hatt en tilbakegang på 14,8 prosent. Det er disse to merkene som er de store i Norge. Det er et lang dropp ned til neste merke på lista, som er Ford. De solgte 9.804 biler i 2009.

Nordmenn liker premium

Premiummerker gjør det overraskende bra i Norge. Audi ligger på en femteplass og BMW ligger på en sjetteplass. Mindre modeller og mindre motorer har nok også bidratt til å gjøre premium mer lettsolgt. Likevel er det litt oppsiktsvekkende at ikke for eksempel Opel ligger høyere enn de det de gjør. De holder nå til på en 9. plass.

Favorittmodeller

Nordmenn kjøper det samme som de har gjort de siste årene. Norges mest solgte i 2009 er VW Golf. Den vinner soleklart. Nummer to er Toyota Avensis og på tredjeplass finner vi Ford Mondeo. Videre finner vi i rangert rekkefølge VW Passat, Volvo V70, Nissan Qashqai, Skoda Octavia, VW Tiguan og Ford Focus som nummer 10.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer