Toyota og Arctic Trucks

Samarbeidet mellom Toyota og Arctic Trucks er nært.

Publisert
Sist oppdatert

På Island er det Toyota-importøren som eier Arctic Trucks. I Norge er samarbeidet nært nok til at du kan kjøpe Arctic Trucks modifiserte biler hos nærmeste Toyota-forhandler, og bilene er under full Toyota-garanti.

Mest Hilux

Hos Arctic Trucks i Norge er det mest ombygde Hiluxer på 35-tommere som går unna, men nye Land Cruiser på 35-tommere begynner også å bli populært. Den nye Land Cruiseren blir i 108.600 kroner dyrere etter at den er modifisert i en 35-tommers versjon. Mot slutten av sommeren er Arctic Trucks klar med en 33-tommers versjon som vil bli 30-40.000 kroner rimeligere.

Mye arbeid på en Land Cruiser

Bilen som gikk på Island var ofte utstyrt med 15-tommers felger. For å få til det må nye bremseskiver og kalipere monteres, bare det er en operasjon til nær 40.000 kroner. En 35-tommers versjon av Land Cruiser med 17-tommers felger blir hevet delvis på fjærene og delvis på rammen. Balanse mellom hevingen og den økte bredden dekkene gir skal sørge for at kjøreegenskapene er intakt. Skjermutbyggere og kutting i karosseriet er også en del av operasjonen for å få plass til de store hjulene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer