Toyota og Hyundai stanser hydrogenbil-leveranser

Både Toyota og Hyundai i Norge har stoppet utleveringer av hydrogenbiler etter hydrogeneksplosjonen i Sandvika mandag.

SUSPENDERER: Etter hendelsen på Sandvika mandag ettermiddag, har Toyota midlertidig stoppet utleveringer av hydrogenbiler. Foto: Rex Shutterstock / NTB Scanpix
SUSPENDERER: Etter hendelsen på Sandvika mandag ettermiddag, har Toyota midlertidig stoppet utleveringer av hydrogenbiler. Foto: Rex Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å hindre at kunder blir skadelidende har Toyota Norge besluttet å tilby gratis lånebiler inntil situasjon er løst. Toyota Norge har midlertidig stoppet utlevering av Mirai, men modellen er fortsatt tilgjengelig for salg.

– Vi vet ikke nøyaktig hva som skjedde på Uno-X stasjonen ennå, så vi ønsker ikke å spekulere. Men vi stopper salget inntil vi har fått vite hva som har skjedd, samt av praktiske hensyn siden det ikke er mulig å fylle drivstoff nå, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge til Teknisk Ukeblad tirsdag.

Han understreker at hendelsen ikke hindrer selskapets hydrogensatsing.

– Dette endrer ikke vårt syn på hydrogen, og det er viktig for oss å påpeke at hydrogenbiler er minst like sikre som vanlige biler. Selve hydrogentankene er så robuste at du skal kunne skyte på dem med pistol uten å slå hull i dem, sier Olsen.

Hva med Hyundai?

Hyundai er den andre leverandøren av hydrogenbiler i Norge. Markedsdirektør Christian Stenbo opplyser til Dinside.no at de også stanser utleveringene av biler inntil videre, selv om bilen også hos dem formelt er i salg fortsatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer