Toyota og Mercedes med overlegen kvalitet

Toyota og Mercedes-Benz knuser all konkurranse når det kommer til driftssikkerhet. Fiat, Renault og Opel er merkene som oftest må ha bistand etter driftsstans på tyske veier.

Publisert
Sist oppdatert
Toyota og Mercedes med overlegen kvalitet

Toyota og Mercedes med overlegen kvalitet

 1. Taperne
 2. Vinnerne


Den tyske bilorganisasjonen ADAC (Allgemeiner Deutscher Auto Club), som kan sammenlignes med Norges Automobilforbund, har siden 1978 bistått mer enn 40 millioner bileiere som har stått i veikanten med drifsstans. Samtlige utrykninger føres i ADACs statistikker, noe som gir ADAC muligheten til å utgi årlige nødstopp-statistikker.

Disse statistikkene har blant annet avslørt at japanske biler er mer driftssikre enn sine europeiske konkurrenter. ADAC-statistikkene har også vist at merker som Fiat, Renault, Opel og Citroën er blant bilmerkene som oftest er belemret med driftsstans.

25 års statistikk samlet

Nå har ADAC samkjørt statistikkene for de siste 25 årene og kan presentere oppsiktsvekkende resultater. Statistikken viser nemlig at Toyota og Mercedes-Benz er helt overlegne når det kommer til driftssikkerhet. Toyota kan notere seg hele 31 klasse-seire, mens Mercedes-Benz kan skryte av hele 25. Tredjemann på listen, Audi, kan kun skilte med 8 klasse-seire og ligger dermed milevidt bak Toyota og Mercedes-Benz.

Fiat taper

I den andre enden av skalaen finner vi Fiat, som har blitt tildelt hele 19 klasse-tap de siste 25 årene. Hakk i hæl finner vi Renault og Opel, som har hatt 18 klasse-tap hver. Heller ikke Citroën eller Ford har grunn til å være fornøyd med resultatene.

Fem vinnere og tapere hvert år

DRIFTSSIKKERHET: Toyota kan skryte av svært høy driftssikkerhet, etter å ha vunnet 31 klasse-seire i ADAC store nødstopp-statistikk. Her en Celica T-Sport.
DRIFTSSIKKERHET: Toyota kan skryte av svært høy driftssikkerhet, etter å ha vunnet 31 klasse-seire i ADAC store nødstopp-statistikk. Her en Celica T-Sport. Vis mer


Men hva er klassevinnere og klassetapere? Jo, ADAC plasserer alle bilmodeller i én av fem bilklasser; småbil, liten mellomklasse, mellomklasse, stor mellomklasse og såkalte vans. Hvert år kåres vinnere og tapere i alle fem klasser. Vinneren er bilen med lavest sannsynlighet for driftsstans, taperen er bilmodellen som har hatt størst sannsynlighet for driftsstans det siste året.

For eksempel har Mercedes-Benz, med sine 25 klasse-seire, hvert år i snitt vunnet en av fem oppnåelige seire.

 • Oversikten over de mest driftssikre bilmerkene finner du her.
 • Oversikten over bilmerkene med hyppigst driftsstans finner du her.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer