Toyota og Mercedes med overlegen kvalitet

Toyota og Mercedes-Benz knuser all konkurranse når det kommer til driftssikkerhet. Fiat, Renault og Opel er merkene som oftest må ha bistand etter driftsstans på tyske veier.

Publisert
Sist oppdatert

Den tyske bilorganisasjonen ADAC (Allgemeiner Deutscher Auto Club), som kan sammenlignes med Norges Automobilforbund, har siden 1978 bistått mer enn 40 millioner bileiere som har stått i veikanten med drifsstans. Samtlige utrykninger føres i ADACs statistikker, noe som gir ADAC muligheten til å utgi årlige nødstopp-statistikker.

Disse statistikkene har blant annet avslørt at japanske biler er mer driftssikre enn sine europeiske konkurrenter. ADAC-statistikkene har også vist at merker som Fiat, Renault, Opel og Citroën er blant bilmerkene som oftest er belemret med driftsstans.

25 års statistikk samlet

Nå har ADAC samkjørt statistikkene for de siste 25 årene og kan presentere oppsiktsvekkende resultater. Statistikken viser nemlig at Toyota og Mercedes-Benz er helt overlegne når det kommer til driftssikkerhet. Toyota kan notere seg hele 31 klasse-seire, mens Mercedes-Benz kan skryte av hele 25. Tredjemann på listen, Audi, kan kun skilte med 8 klasse-seire og ligger dermed milevidt bak Toyota og Mercedes-Benz.

Fiat taper

I den andre enden av skalaen finner vi Fiat, som har blitt tildelt hele 19 klasse-tap de siste 25 årene. Hakk i hæl finner vi Renault og Opel, som har hatt 18 klasse-tap hver. Heller ikke Citroën eller Ford har grunn til å være fornøyd med resultatene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer