Toyota og Peugeot stormer frem på tyskernes bekostning

Peugeot oppnådde i fjor nesten 8 prosent markedsandel og er nå Norges tredje mest populære bilmerke, kun slått av Toyota og Volkswagen.

Publisert
Sist oppdatert
Toyota og Peugeot stormer frem på tyskernes bekostning

Toyota og Peugeot stormer frem på tyskernes bekostning

  1. De 20 mest populære bilmerkene


Det betyr at den franske bilprodusenten i fjor solgte bedre enn både Ford og Opel, merker som tradisjonelt har gjort det svært godt i Norge. Peugeots trumfkort er 307, kompaktbilen som blant annet har fått skamros i våre tester. 307 ble i fjor Norges fjerde mest solgte bil. I tillegg har Peugeot to andre biler inne på topp 20-listen, mellomklassebilen 406 og småbilen 206.

Jubel hos Toyota

Hos den norske Toyota-importøren har de enda større grunn til å juble. Toyota økte i løpet av fjoråret sine markedsandeler med imponerende 2,1 prosentpoeng og kom dermed opp i hele 15,6 prosent, noe som betyr nesten 14.000 biler. Dermed slo Toyota knockout på Volkswagen, som havnet på 12,8 prosent markedsandel med drøye 11.000 biler.

Tyskere taper

Men det var ikke bare Volkswagen som mistet kunder i fjor. Samtlige tyske bilprodusenter tapte markedsandeler i det norske markedet. Aller verst gikk det utover Opel, som tapte hele 2,1 prosentpoeng og dermed rykket ned til en femteplass på listen. Også Ford har en jobb å gjøre. Både Mondeo og Focus tapte markedsandeler i fjor, noe som resulterte i at Ford tapte 1,5 prosentpoeng.

Berg og dalbane for Nissan

X-TRAIL: Takket være Nissan X-Trail har Nissan rykket opp fra ellevte til sjuende plass på listen.
X-TRAIL: Takket være Nissan X-Trail har Nissan rykket opp fra ellevte til sjuende plass på listen. Vis mer


Nissan gjorde det godt i 2000, og tok en sikker sjuendeplass med 4,1 prosent markedsandel. I 2001 gikk det imidlertid utfor bakke med Nissan, som kun oppnådde 2,9 prosent og dermed rykket ned til en forsmedelig ellevteplass. Men nykommeren X-Trail, som kom i fjor, har solgt svært godt og takket være denne modellen har Nissan økt sine markedsandeler med 1,2 prosentpoeng. Dermed er merket oppe på en sjuendeplass igjen.

Hyundai frem

Også koreanske Hyundai gjorde det godt i fjor og rykket helt opp fra attende til tolvteplass. Citroën, Saab og Honda kunne også notere fremgang, mens Renault, Skoda og Mitsubishi ikke fikk det helt til i fjor.

Du finner fjorårets 20 mest solgte bilmerker her.

Kilde: OFV (Opplysningsrådet for Veitrafikken)

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere biltrend-artikler
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer