Toyota på topp

Fire modeller på ti-på-topp-listen og voldsomme 15,9 prosent markedsandel. Toyota har gjort det godt i Norge det siste halvåret.

Publisert
Sist oppdatert

Toyota Corolla er Norges overlegent mest solgte bil (2.713) og har alene en markedsandel på 6 prosent. De betyr at det har blitt solgt nesten like mange Toyota Corolla som Opel har solgt totalt. I tillegg finner vi både Yaris, Avensis og RAV4 blant de ti mest solgte bilene i Norge hittil i år.

Avstanden øker

Volkswagen var Norges overlegent mest solgt merke både i 1998, 1999 og 2000. I fjor gikk imidlertid Toyota forbi Volkswagen. Volkswagen rykket ned på en andreplass, kun slått med 76 biler. Men spenningen fra i fjor er ikke lenger til stede. Selv om Volkswagen med 5.665 solgte biler ligger på en trygg andreplass, er avstanden opp til Toyota for stor til at Volkswagen kan ha noe berettiget håp om å ta igjen den japanske rivalen. Toyota har hittil i år funnet kjøpere til hele 7.240 biler.

Spennende mellom Ford og Peugeot

Derimot knytter det seg langt mer spenning til kampen om bronseplassen, som står mellom Ford og Peugeot, med henholdsvis 3.555 og 3.549 solgte biler hittil i år. Peugeot kan takke storselgeren 307 for nesten halvparten av salget (1.701), mens Mondeo (1.913) til nå har vært Fords trumfkort. Vi spår imidlertid at Ford vil øke ledelsen utover høsten. Nye Fiesta er nemlig nå på plass hos Ford-forhandlerne. Vi vil forøvrig publisere en fersk test av denne spennende nykommeren på fredag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer