Toyota prioriterer hybrid fremfor diesel

Toyota toner trolig ned dieselsatsningen til fordel for flere og bedre hybridbiler.

Prius er Toyotas eneste hybridbil på det europeiske markedet. Det blir flere om ikke lenge.
Prius er Toyotas eneste hybridbil på det europeiske markedet. Det blir flere om ikke lenge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota har en stund jobbet med å utvikle en helt ny dieselmotor på 1,6 liter, i samarbeid med Isuzu. Denne vil kunne brukes i alle Toyotas mindre biler, og kanskje helt opp i biler som Verso og Avensis. Den vil også passe fint inn mellom dagens 1,4- og 2,0-liter.

Nå er imidlertid dette prosjektet lagt på is, i følge avisen Nikkei Business Daily. I stedet vil ressursene bli brukt på å utvikle nye hybridbiler.

Ny modell snart

For kort tid siden meldte vi for øvrig at Toyota har en ny hybridmodell på gang, som trolig blir vist i løpet av få uker. Les mer om den kommende hybriden her.

At man nå konsentrer seg enda mer om hybridteknologien, styrker mistankene mange har om at flere modeller vil komme som hybrider, både Rav4, Auris og Yaris.

Fortsatt diesel

At man har lagt den nye dieselmotoren på is betyr selvsagt ikke at Toyota ikke vil ha dieselmotorer i fremtiden i mindre og mellomstore biler. Men det betyr at man trolig i større grad må klare seg med det man har. Trolig fordi ingenting er endelig avgjort ennå, som en talsmann for Toyota har uttalt, i følge Bloomberg.com. Dermed er det fortsatt ikke utenkelig at motoren likevel kommer på et eller annet tidspunkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer