Toyota Prius enda smartere

Forrige generasjon Prius var kun egnet for spesielt interesserte - nye Prius har et langt bredere nedslagsfelt.

Publisert
Sist oppdatert

FIRENZE (DinSide Motor): Nye Prius er etter vårt syn en langt mer interessant bil enn sin forgjenger. For det første har Prius vokst i størrelse. Nye Prius er 445 centimeter lang, 172,5 centimeter bred og 149 centimeter høy, noe som betyr at den plasserer seg midt mellom kompakt- og mellomklassen. Dette, i kombinasjon med økt akselavstand, har resultert i at Prius nå er å betrakte som en fullverdig familiebil. Blant annet er benplassen i baksetene imponerende.

Frisk kombikupé

Også designmessig er den nye bilen et stort fremskritt. Mens forgjengeren var en relativt trist og sær sedan, er nye Prius en frisk og nyskapende kombikupé. Den høye hekken prydes av tøffe og tidsriktige baklys med klart lykteglass og en tøff spoiler som deler bakruten horisontalt. Den korte snuten domineres av enorme frontlykter og en smilende grill. Fraværet av dør- og støtfangerlister er ikke spesielt praktisk, men resulterer i store og rene flater.

10,9 sekunder

Men det aller mest spennende med Prius er selvsagt det vi finner under panseret og baksetene. Prius er nemlig en hybridbil, noe som betyr at den har to kraftkilder; en bensinmotor og en elektromotor. Det hadde riktignok forgjengeren også - forskjellen er at nye Prius er både raskere og betydelig mer drivstoffgjerrig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer