Toyota Prius plug-in til sommeren

Toyotas neste store skritt på hybridfronten kommer på markedet til sommeren. Prisen blir rundt 325.000 kroner.

Mange har etterlyst muligheten til å lade hybridbiler. Nå kommer det snart. Foto: Toyota
Mange har etterlyst muligheten til å lade hybridbiler. Nå kommer det snart. Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota har holdt på med hybridbiler i mange år, men mangler i likhet med alle andre en såkalt plug-in-hybrid i modellrekken sin. Nå er det i ferd med å bli en endring på det, og Toyota sier selv at salget av bilen vil starte neste sommer.

Prius Plug-in Hybrid er en ladbar hybrid. Det betyr at du lader den som en vanlig elbil og kan kjøre den utelukkende på elektrisk drift i opptil 23 kilometer av gangen. Samtidig har man med seg en bensinmotor som hjelper til når man trenger det. Dermed kan bilen fungere bare på strøm for mange jobbpendlere, samtidig som du har alle egenskapene til en vanlig bil når du skal på langtur.

Utviklingen av denne bilen har pågått i flere år og noen få før-produksjonsbiler har faktisk vært i Norge en stund allerede. Her kan du lese vår test av en av dem.

Rundt 325.000 kroner

Den norske Toyota-importøren opplyser at prisen vil lande på ”rundt 325.000 kroner”. Da er avgiftsendringene i statsbudsjettet tatt høyde for. Dette er ikke så verst, til tross for at vanlige Prius koster en god del mindre. I dag begynner den på 268.000 kroner og den skal selges parallelt med Prius Plug-in Hybrid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer