Toyota Prius plug-in til sommeren

Toyotas neste store skritt på hybridfronten kommer på markedet til sommeren. Prisen blir rundt 325.000 kroner.

Mange har etterlyst muligheten til å lade hybridbiler. Nå kommer det snart. Foto: Toyota
Mange har etterlyst muligheten til å lade hybridbiler. Nå kommer det snart. Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota har holdt på med hybridbiler i mange år, men mangler i likhet med alle andre en såkalt plug-in-hybrid i modellrekken sin. Nå er det i ferd med å bli en endring på det, og Toyota sier selv at salget av bilen vil starte neste sommer.

Prius Plug-in Hybrid er en ladbar hybrid. Det betyr at du lader den som en vanlig elbil og kan kjøre den utelukkende på elektrisk drift i opptil 23 kilometer av gangen. Samtidig har man med seg en bensinmotor som hjelper til når man trenger det. Dermed kan bilen fungere bare på strøm for mange jobbpendlere, samtidig som du har alle egenskapene til en vanlig bil når du skal på langtur.

Utviklingen av denne bilen har pågått i flere år og noen få før-produksjonsbiler har faktisk vært i Norge en stund allerede. Her kan du lese vår test av en av dem.

Rundt 325.000 kroner

Den norske Toyota-importøren opplyser at prisen vil lande på ”rundt 325.000 kroner”. Da er avgiftsendringene i statsbudsjettet tatt høyde for. Dette er ikke så verst, til tross for at vanlige Prius koster en god del mindre. I dag begynner den på 268.000 kroner og den skal selges parallelt med Prius Plug-in Hybrid.Mot Opel Ampera

Prius Plug-in Hybrids viktigste konkurrent utenfor egne rekker blir definitivt Opel Ampera, som ligger så vidt litt foran i løypa. Ampera ligger nok imidlertid an til å bli en del dyrere, men får samtidig en betydelig større elektrisk rekkevidde og bedre ytelser, og i det hele tatt en noe sterkere betoning av de elektriske egenskapene.

Les mer om Opel Ampera her.

Opel og Toyota først

Med både Ampera og Prius Plug-in Hybrid på markedet neste år, ligger det an til at 2012 blir et spennende bilår for de som er opptatt av ny og miljøvennlig teknologi, og som samtidig ønsker de fordelene man kjenner fra konvensjonelle biler. Flere produsenter vil nok følge etter, men foreløpig er det Opel og Toyota som har et klart forsprang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer