Toyota Prius stasjonsvogn?

Prius får flere fasonger. Vi ser for oss stasjonsvogn eller fleksibil - kanskje en kupé også?

Bildet viser konseptbilen Toyota Hybrid X fra 2007 Foto: Knut Moberg
Bildet viser konseptbilen Toyota Hybrid X fra 2007 Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i 2007 annonserte Toyota at det ville komme mer enn én utgave av neste generasjon Prius (altså den som er på markedet nå).

Ja, det fremgikk faktisk av den japanske bilprodusentens uttalelser at merket ville bringe flere forskjellige hybridbiler til markedet etterhvert. I Frankfurt i september viste så Toyota frem både en hybridversjon av kompaktmodellen Auris og en ladbar versjon av pionérmodellen Prius.

Salgssuksess

Toyota Prius' tredje generasjon er for øvrig betydelig forbedret og er blitt en fullverdig familiebil med høyt teknologisk innhold og god drivstofføkonomi - til en meget interessant pris. I Norge var den faktisk mest solgte modell i september og ved utgangen av oktober var det blitt registrert 1.363 eksemplarer av Toyota Prius.

Hybrid fremfor diesel

Vi kunne i sommer meddele at Toyota - som rent økonomisk har hatt sitt første virkelig vanskelige år - har besluttet å prioritere videreutvikling av hybridteknologien, også mot ladbare biler, snarere enn å satse mer på dieselmotorer. Av det følger det logisk at det vil måtte komme en større variasjon av modeller med elmotor pluss forbrenningsmotor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer